Elektromobil Honda e - dojezd a cena

Tiskové zprávy a noviny Honda
Odpovědět
admin
Administrátor
Příspěvky: 84
Registrován: pát 05. lis 2010 15:20:39
Kontaktovat uživatele:

Elektromobil Honda e - dojezd a cena

Příspěvek od admin »

Honda rozvířila vody svým konceptem auta na baterie. Design s kulatými světly připomínající Škoda 100 nebo VW Golf 2 je naprosto geniální. Honda jako etická značka neproklamuje bezduchou ekologickou ospraveditelnost všeho co má baterie. Díky tomu na základě výpočtu celkové EKO bilance konstatuje, že nad 35,5kWh nedokáže elektromobil „odčinit“ ekologickou zátěž spojenou s výrobou a recyklací větších baterií.

Jinak řečeno tím, že vyhodíme smetí z kuchyně na chodbu, tak nezmizí ale bude jinde. Emise vyletí z komína a při výrobě a recyklaci automobilu. Výsledkem by byla větší eko zátěž než při celém životním cyklu spalovacího automobilu. Je odvaha takto otevřeně mluvit při extrémním eko fanatizmu, který nezná logických mezí.
retrocar.jpg
retrocar.jpg (37.11 KiB) Zobrazeno 9368 x
Jízdní data a vlastnosti
Motor pohání jednu z náprav a disponuje výkonem 150 koní a 300Nm. Zavazadlový prostor i přes uložení baterií má přijatelnou velikost. Reálná velikost se ještě pravděpodobně změní. Baterie má právě výše zmíněnou ospraveditelnou kapacitu 35,5kWh a zajistí dojezd až 220 kilometrů.

Honda společně s Mazdou jde za udržitelnou mobilitou a snad tyto automobily jejichž útroby schovávají malé až takové baterie do notebooku splní očekávání výrobců. Spotřebitel je zpravidla natvrdlý a uvěří líbivým nálepkám.

Odpovědět